Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2016 15:18 - Невероятният Мадрид
Автор: dasy4 Категория: Туризъм   
Прочетен: 1527 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.02.2016 17:03


Честно казано не вярвах, но Мадрид се оказано много чаровен и красив град, в който няма как да не се влюбиш! Посетих го миналата пролет, през май и може би слънчевото време също даде своя принос за хубавите ми спомени от тези толкова кратки 3 дни... Но си обещавам, че пак ще се върна, този път поне за седмица!!

Приятно впечатление прави контрастът между забързаното ежедневие на космополитната столица и южняшкия дух на испанците. В този голям град има както много забележителности и небостъргачи, така и големи паркове и зелени пространства! 
Храната ми е повече от любима - няма да изпадам в подробности - морски дарове, паеля, салати, сангрия!!!

Но нека ви споделя малко за забележителностите, които са толкова много че 1 ден няма как да ви стигне. Препоръчвам ви да използвате услугите на екскурзовод, ще научите невероятни истории за кралските семейства, политиката и историята на Кралство Испания.

Първото място, което ми е най-любимо е паркът Ретиро, следван от зоопаркът. От историческите обекти най- значими са може би Кралският Дворец - наистина огромен и впечатляващ, Централния Площад Плаза Майор, Арената на бикоборците - най-голямата в цяла Испания. Приятно място е още Площад Пуерта дел Сол със нулевия километър и статуята на мечето - символ на Мадрид (съвсем на близо има и много магазини, кафенета и заведения), както и площад Сибелес със саттуята на богинята Сибелес. Фонтанът на Нептун, паметникът на Дон Кихот и Санчо Панса. и т.н.

За църкви и катедрали няма да разказвам, не са ми от любимите, но на вас ако са ви интересни, ще останете доволни. Забелязах няколко катедрали с много красива архитектура. 

Музеите също са не са за изпускане. Всички казват, че Прадо е музей, който всеки трябва едвали не задължително да посети, но според мен трябва да си голям ценител на изобразителното изкуство, за да ти хареса. Не ме разбирайте погрешно, не подценявам това, което са дали на света Гоя, Ел Греко, Тициан, Рембранд, Веласкес, Рубенс, и всички останали чиито творби са изложени там.  Все пкак имайте в предвид, музеят е пулен само с картини и някоя друга статуя.


Заведенията на Мадрид са най-разнообразни, много ми харесва, че в повечето барове се сервира и по нещо за хапване, те му казват Тапас. Ако имате възможност посете някое местенце с музика на живо :)


Е, пожелавам ви приятна почивка в Мадрид, и ако ще ходите скоро .. обаждайте се! :D



imageimage
image

image


Тагове:   екскурзия,   Испания,   Мадрид,


Гласувай:
0


Вълнообразно



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dasy4
Категория: Туризъм
Прочетен: 9123
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930